Ioga significa unió. La unió de l’ànima individual amb l’esperit universal es ioga. Aquesta noció és, no obstant, massa abstracta per a ser entesa fàcilment, així que per al nostre nivell de comprensió solc dir que el ioga és la unió del cos amb la ment i de la ment amb l’ànima.

El noranta per cent de nosaltres pateix d’una manera o un altre, física, mental, o espiritualment.

La ciència del ioga ens ajuda a mantenir el cos com a templa a fi de que aquest es torni tant net com l’ànima.

El cos es gandul, la ment vibrant i l’ànima lluminosa. Las pràctiques iòguiques desenvolupen el cos fins al nivell vibrant de la ment, pera que així el cos i la ment, havent-se tornat ambdues vibrants, es vegin atrets cap a la llum de l’anima.

B.K.S.Iyengar.

 

El ioga és dons, un camí d’autoconeixement que permet anar ordenant a poc a poc tots els aspectes de la nostra vida.

Es una ciència mil·lenària, que transforma al practicant en investigador de sí mateix i ens dona les eines exactes per poder descobrir-nos.

Aquesta tècnica comença amb la nostra capa més externa i tangible que és el cos físic, on a través dels sentits podem anar descobrint cóm estem aquí i ara, y quin camí hem de recorre per re-ordenar-nos i aconseguir aquella unió de la nostra ànima individual amb l’ànima universal.

Penetra a poc a poc en les nostres capes més profundes i subtils apropant-nos y desvelant-nos cada vegada més, la nostra verdadera essència, disciplinant la ment i els sentits y generant hàbits de vida saludables.

Tot això porta a conèixer-se millor per a poder cuidar-nos i entendre’ns com a éssers únics  e irrepetibles, que complim una funció especifica i formem part d’un tot universal.

Per tot això treballarem en classes grupals, que tenen l’alienació, precisió i adaptacions del mètode Iyengar, però amb una metodologia diferent, que busca que les postures s’adaptin a les necessitats i característiques de cada practicant, per a que aquest pugui treure el major benefici possible de la seva pràctica.

La práctica de yoga es un camino de desarrollo y crecimiento personal, si bien lo practicamos en grupo y podemos ayudarnos y a aprender unos de otros, cada uno debe enfocarse en sus características individuales y encontrar los retos personales que le ayudan a crecer y enriquecerse como persona.

Como profesora, considero que soy solo una guía que los acompaña hasta donde decidáis ir, garantizando seguridad y coherencia en el desarrollo de la práctica, para que ésta sea realmente nutritiva y equilibrada en todos los aspectos (físico, mental y espiritual).

Desde ese lugar, confío plenamente en vuestro deseo de superación y autoconocimiento, así como en el sentido común a la hora de regular vuestra practica.


 

Taller impartit per: IVANNA BERTULLO RISSO

Instructora de Ioga (Sananda, modalitat estil Iyengar), impartit per Ramón Clarés / Intensius de Ioga Iyengar: Intensiu de Sòl Pelvià, Intensiu de Pranayama, Intensiu de Malucs, Intensiu de Meditació, Intensiu de Menstruació.

Llicenciatura en Ciències d’Activitat Física i del Deport (UDELAR, Uruguay).


CARME TUSET PADRÓ

secretaria@carmetuset.com 

info@esh.cat

+34.625.16.82.65 (també Whatsapp)