La saviesa amagada dins dels somnis. Un camí cap a l’autoconeixement

¿Vols saber que et diuen els teus somnis?

Mentre dormim, ho recordem o no, tots somiem.

Els somnis, al llarg del temps, han estat objecte d’interès i considerats de diferents maneres. Com a missatges dels déus als homes per superar situacions de conflicte o dubte, també per prevenir sobre determinades situacions, endevinatoris…

Alguns grups ètnics africans es reunien i explicaven els seus somnis en comunitat a fi de compartir el seu inconscient, els seus temors, els seus dubtes; també per a transmetre informació i coneixements.

Plató (428 aC) afirmava que mentre l’home dorm, aquells desitjos no expressats en estat de vigília es manifesten de forma onírica.

Freud es va servir dels somnis i de la informació que aquests aportaven en els processos terapèutics, per tractar la neurosi. Considerava la majoria dels somnis com manifestacions de desitjos, traumes i records de la infància. Jung començà a parlar d’aquelles parts de la personalitat que rebutgem de nosaltres mateixos, així com de l’inconscient col·lectiu i arquetips.

Fritz Perls, va anar més enllà i considera els somnis com missatges existencials, no solament una història o gestalt inconclusa. És un missatge existencial que ens pot portar a la comprensió de l’argument de la nostra vida.

 

El treball amb somnis

Treballarem els somnis des de la Teràpia Gestalt i les Constel·lacions Familiars.

El treball està dirigit a:

·         Entrar en contacte i integrar, aquelles partes negades per nosaltres mateixos i que projectem en els somnis.

·         Resoldre assumptes o problemes pendents (gestalts incompletes) que es manifesten a través dels somnis repetitius.

·         Identificar les necessitats reprimides i gestionar-les.

·         Incorporar l’exclòs en la nostra vida.

·         Posar Ordre (a través de les Constel·lacions Familiars) en aquells somnis que ens estan mostrant quelcom del nostre sistema familiar: somnis sistèmics.

Trobar respostes o possibles camins a aquells processos que ens segresten en el moment actual.  

 

¿Como ho farem?

·         Recuperant la narració del somni a temps present.

·         Revivint els somnis i identificant-nos amb els elements més rellevants d’aquest.

·         Reintegrant aquelles parts de la personalitat, que es mostren negades o rebutjades en nosaltres mateixos i que es manifesten en el somni.  

·         Identificant necessitats reprimides del somiant.

·         Constel·lant els somnis sistèmics.

 

¿A qui va dirigit?

El taller de somnis va dirigit a aquelles persones que volen explorar els missatges i saviesa dels seus somnis com a via d’autoconeixement i creixement personal. A aquelles persones que vulguin anar desprenent-se de les seves cuirasses i mostrar-se al món com a éssers complets en anar reintegrant, pas a pas, aquelles parts que, por un motiu o un altre, han quedat censurades en l’inconscient. També a aquelles persones que vulguin aprendre a interpretar els seus propis somnis, per viure una vida més lliure i conscient.

 

Tallers quinzenals de Somnis      


Taller impartit per: CRISTINA DÍAZ PELLICER 

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació.  Postgrau Interuniversitari en Acolliment, Adopció i Postadopció.  Màster Especialista en Sofrologia Caycediana. Formació en Constel·lacions Familiars. Terapeuta Gestalt. Màster Practitioner i Trainer en PNL. Formació en Intervenció i Teràpia Estratègica. Especialista en Intervenció Sistèmica amb familias, nens i adolescents. Coaching Wingwave. Formació en Pedagogia Sistèmica.

Coordinadora de la Formació en Teràpia Humanista Integrada. 


CARME TUSET PADRÓ

secretaria@carmetuset.com 

info@esh.cat

+34.625.16.82.65 (també Whatsapp)