UNA NOVA MIRADA CAP A LA INFÀNCIA I L’EDUCACIÓ

Quan observem a un nen podem veure en ell el tot, quan diem tot, ens referim al que li està passant al nen, sigui en el seu món conscient o inconscient. Tot nen forma part d’un sistema (la seva família d’origen) i farà el que sigui necessari per romandre en aquest sistema.

Els nens i adolescents manifesten símptomes i comportaments els quals expressen un desordre, fidelitat o càrrega del seu sistema d’origen. Aquests comportaments o símptomes són del tot inconscients i mostren allò que el sistema necessita que surti a la llum i segui sanat.

Els pares, al costat del terapeuta poden mirar això, ordenar, col·locar i buscar un bon lloc perquè cadascú ocupi el seu lloc en el sistema. Així el nen és més lliure per fer el que li toca, i la seva família també.

La Pedagogia Sistèmica és una nova manera de mirar als sistemes educatius, als nens, als alumnes, a les famílies i a les persones en general. Buscant el nostre lloc en el sistema i fent-nos càrrec de tot el que ens correspon. És important que al mirar a un nen, vegem darrere d’ell tot el seu sistema familiar des de la nostra posició. 

 

El seu enfocament està orientat a tots els membres, elements, persones i sistemes que componen l’educació i la família. Ens fixem molt en com els sistemes educatius i els familiars creen llaços de relació i vincles, i tot això ho crea el nen que està formant part dels dos sistemes.


Taller impartit per: CARME TUSET PADRÓ 

Formada en Constel·lacions Familiars amb Bert Hellinger en la Hellinger Sciencia / Formada en Pedagogia Sistèmica/ Formada en Salut sistèmica per Stephan Hausner / Terapeuta Gestalt.

Mes de 25 anys impartint tallers d’autorealització / Directora de la Formació de Constel·lacions Familiar avalada per la Hellinger Sciencia i la Universitat CUDEC  Directora de la Formació en Teràpia Humanista Integrada / Coordinadora de la Formació de Pedagogia Sistèmica CUDEC amb l’enfocament de Bert Hellinger a Barcelona.


CARME TUSET PADRÓ

secretaria@carmetuset.com 

info@esh.cat

+34.625.16.82.65 (també Whatsapp)