Como a éssers humans que som, passem per diverses etapes de vida abans d’arribar a convertir-nos en l’adult del present.  

La gestació, el naixement, la infància i l’adolescència són, totes elles, etapes de vida que influiran en l’adult que esdevindrem. En cadascuna d’aquestes etapes vivim experiències que impactaran d’una forma o un altre, depenent de la intensitat de les emocions (associades a aquestes vivències) i depenent de la capacitat i recursos que disposem per gestionar-les. 

De vegades, aquestes experiències ens van marcar de tal manera que d’adults, romanem ancorats en el passat.  Des d’aquí, solament podem veure el que ens va faltar, o allò que va ser tan dolorós en la nostra vida, quedant-nos en la queixa i en el desig d’haver viscut una infància diferent, potser amb altres pares, altres vivències...

I, de forma més o menys conscient, justifiquem el nostre present per tot el viscut en la infància. En lloc de responsabilitzar-nos dels nostres problemes o vivències actuals, culpabilitzem al pare o a la mare, o a la societat, o als fets de la infància, al·legant que el que ens varen donar no va ser prou bo o no va ser suficient. Romandre en el passat mirant el que no va ser o el que volíem fos diferent,  ens dificulta viure el present i ens manté en la justificació del no-fer.

La clau per a una bona vida és poder mirar amb amor i donar un bon lloc als fets del passat. Dir Si a tot tal com va ser. Dir si a la nostra vida Fetal; dir si al nadó, al nen i a l’adolescent que vam ser.

No podem canviar el passat, però si la nostra mirada i la nostra actitud actual sobre el que vam viure.

En el taller treballarem amb la consciència del present. Treballarem la mirada a cada una de les etapes de vida per integrar-les de tal manera que en lloc d’afeblir-nos ens enforteixi i ens portin a una bona vida. Es tracta,  en definitiva, de responsabilitzar-nos i prendre les regnes de la nostra pròpia vida.


Taller impartit per: CRISTINA DÍAZ PELLICER 

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació  /  Postgrau Interuniversitari en Acolliment, Adopció i Postadopció  /  Màster Especialista en Sofrologia Caycediana  /  Formació en Constel·lacions Familiars  /  Terapeuta Gestalt  /   Màster Practitioner i Trainer en PNL  /  Formació en Intervenció i Teràpia Estratègica   /  Especialista en Intervenció Sistèmica amb familias, nens i adolescents  /  Coaching Wingwave/  Formació en Pedagogia Sistèmica.

Coordinadora de la Formació en Teràpia Humanista Integrada.


CARME TUSET PADRÓ

secretaria@carmetuset.com 

info@esh.cat

+34.625.16.82.65 (també Whatsapp)