A vegades el treball en grup no és possible i s’ha d’atendre als clients en sessions individuals. És un altra manera de treball igualment efectiu, que permet, amb altres tècniques, accedir  a la mateixa informació que ens donarien els representants si es realitzés el treball en grup, amb l’avantatge que, per alguns clients, és un entorn més íntim i d’una especial seguretat.

Aquestes Constel·lacions Familiars es poden realitzar amb l’ajuda de:

– Ninos, figures o objectes: amb ells es configura una imatge de l’assumpte que preocupa al client.  El treball es realitza a través de la percepció del client i del constel·lador.

 

– Papers o tapetes: es procedeix de manera similar als ninos per a configurar la imatge i a més, treballa amb les sensacions i els sentiments que expressa el client quan es posa sobre d’ells.

Qui consulta per fer Constel·lacions Individuals té alguna situació que limita la seva vida actual: dificultat en les relacions, trastorns emocionals, una malaltia, problemes relacionats amb metes o objectius, etc. Moltes d’elles es repeteixen una i altra vegada, com un destí del qual sembla impossible alliberar-se.

Les Constel·lacions són una metodologia sistèmica que permet explorar, a partir d’una situació limitant, les implicacions que estan en joc per a poder-les modificar i portar-les cap a la solució. 

Aquesta modalitat parteix del principi que l’ésser humà és un ésser sistèmic i que el seu sistema primari és la seva família. Per al que aquells fets traumàtics que van succeir a la família d’origen i que no van poder ser resolts, influeixen en les següents generacions.

Té la particularitat de facilitar al consultant entrar ell mateix en cadascun dels llocs del sistema. D’aquesta manera obté una informació directa de sensacions, emocions i creences. Això ajuda a vivenciar quin és el desordre sistèmic i a poder transmutar-lo en el mateix moment que es va desplegant la constel·lació.

De manera seqüencial, és factible descobrir la relació que existeix entre les limitacions actuals i els successos ocorreguts en la família d’origen i possibilitar la seva transformació.

CARME TUSET PADRÓ

secretaria@carmetuset.com 

info@esh.cat

+34.625.16.82.65 (també Whatsapp)